9+1 λόγοι για να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας…

Γράφει ο Δρ.Θρασυβούλου Ανδρέας, εκ μέρους της κλινικής Thrasyvoulou i-Dental Clinic

Δεν είναι μυστικό πως έστω και μία φορά στη ζωή σου, αγαπητέ αναγνώστη, σκέφτηκες «Σιγά μωρέ αν δεν βουρτσίσω μία μέρα τα δόντια μου, και τι έγινε;». Συμφωνώ. Δεν έγινε και κάτι. Θα συμφωνήσεις όμως και εσύ μαζί μου, με το γεγονός ότι κάποιες φορές υποτιμάμε τις ανάγκες της στοματικής μας υγιεινής σε τέτοιο βαθμό, που αγνοούμε τις απαραίτητες επισκέψεις ρουτίνας στον οδοντίατρό μας όπως προβλέπεται, δηλαδή κάθε έξι (6) μήνες.

Σου παραθέτω λοιπόν κάποιους λόγους/σημάδια, που δυνατό να σε πείσουν να ψάχνεις συχνότερα στο κινητό σου την επαφή με το όνομα «διαβολικός οδοντίατρος» (για τον οποίο περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο τέλος του άρθρου), για αποφυγή των πιο κάτω:

  1. Όταν δούμε τα ούλα μας κόκκινα, φουσκωμένα και να ματώνουν χωρίς λόγο ακόμη και με το άγγιγμα της οδοντόβουρτσας είναι ένας κύριος παράγοντας που θα πρέπει να δούμε την επίσκεψη στον οδοντίατρο πολύ πιο σοβαρά, καθώς και να την επισπεύσουμε.
  2. Πληγές στην στοματική κοιλότητα ή οτιδήποτε άλλο ασυνήθιστο υπάρχει μέσα στο στόμα σας για περισσότερο από 1 μήνα: Μπορεί να μην κρύβει κάτι το σοβαρό αλλά για αποφυγή του οποιουδήποτε προβλήματος είναι καλό να το κοιτάξετε όσο πιο έγκαιρα και σύντομα γίνεται.
  3. Εάν είσαι «υποψήφια» μανούλα και έχεις προγραμματισμένη εγκυμοσύνη, τότε πρέπει να έχεις μια καθαρή στοματική κοιλότητα για αποφυγή πιθανής μεταφοράς μικροβίων στο έμβρυο, αλλά και αποφυγή πόνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  4. Γενική κακοσμία του στόματος: Ίσως ο πιο συνηθισμένος (και ας μου επιτραπεί ο όρος) στοματικός συναγερμός. Μπορεί να προέρχεται από δόντι που έχει χαλάσει, ή από κάποιο μεσοδόντιο που όπου παρέμεινε τροφή, ή από παλιές αποκαταστάσεις που άρχισαν να φθείρονται κατά την διάρκεια των χρόνων κλπ, αν και κάποιες φορές οι λόγοι της κακοσμίας μπορεί να είναι το στομάχι η το κάπνισμα.
  5. Δεν έχετε το χαμόγελο που ονειρευόσασταν πάντα να είχατε: Ο οδοντίατρός σας με την σωστή καθοδήγηση θα σας προτείνει την κατάλληλη λύση στο αισθητικό σας «αδιέξοδο». (Αρκεί μόνο να βρείτε στο κινητό σας το «διαβολικό» contact που λέγαμε.)
  6. Πόνος στα δόντια που συνήθως είναι ανυπόφορος ή ακόμη και ευαισθησία στα δόντια κατά την χρήση κρύων η ζεστών ροφημάτων.
  7. Όταν έχετε παλιές οδοντιατρικές αποκαταστάσεις και απλά χρειάζεται μια κλινική ή ραδιολογική επιθεώρηση από τον οδοντίατρο σας για να ελέγξει αν όλα είναι καλά.
  8. Ασυνήθιστη ξηροστομία η οποία μπορεί να προκαλείτε από την λήψη φαρμάκων και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα όπως π.χ. τερηδονισμό των δοντιών.
  9. Πόνος στην κροταφογναθηκή άρθρωση: Μπορεί να είναι κατά την διάρκεια της ημέρας, μπορεί να είναι όταν ξυπνάμε το πρωί λόγω του νυχτερινού τριγμού ή ακόμη μετά από κάποια οδοντιατρική θεραπεία (λόγω σφραγίσματος, στεφάνης, γέφυρας ή εμφυτεύματος.

https://www.alphanews.live/health/91-logoi-gia-na-episkeftheite-ton-odontiatro-sas-binteofoto?fbclid=IwAR38RFq4XNBofocviuXftzwZnNbtXbISJzxTPFDBtRq7jEveD1Fkk3vL20I

0 comments on “9+1 λόγοι για να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας…

Comments are closed.