Λεύκανση: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις από τον Δρ. Ανδρέα Θρασυβούλου! (ΦΩΤΟ)

Λεύκανση…

Μια συχνή τακτική πολλών ανθρώπων που σου προσφέρει ;όμορφο και λαμπερό χαμόγελο.

Ο νεαρός οδοντίατρος και απόφοιτος του University of Debrecen της Ουγγαρίας, Δρ. Ανδρέας Θρασύβουλος μας φιλοξενεί στο ιατρείο του, Thrasyvoulou i-Dental Clinic στη Λεμεσό και μας λύνει όλες τις απορίες. Με μεγάλη εμπειρία και στενές συνεργασίες με οδοντιάτρους στο Ισραήλ (Τελ Αβίβ), χώρα την οποία επισκέπτεται συχνά για να συμμετάσχει σε συνέδρια σχετικά με την οδοντιατρική αλλά και για παρακολούθηση ειδικών περιπτώσεων ασθενών των συνεργατών του, είναι ο κατάλληλος για να διατυπώσει μια εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος.

Ο ίδιος αναφέρει:

Απ’ την μέρα που εισχώρησαν στην καθημερινότητά μας τα social media, έχει αυξηθεί και η ανάγκη για ένα ομορφότερο και λευκότερο χαμόγελο. Σχεδόν όλοι οι ασθενείς από την πρώτη επίσκεψη με ρωτάνε «γιατρέ, τι μπορώ να κάνω για να γίνουν τα δόντια μου λευκότερα;»

– Τι είναι η λεύκανση:

Λεύκανση είναι μια ασφαλής χημική αισθητική οδοντιατρική θεραπεία, που κάνει τα δόντια του ασθενή πιο λευκά. Δουλεύει μόνο στα φυσικά δόντια και είναι 100% ασφαλής κάτω από την επίβλεψη ενός σωστά εκπαιδευμένου και καταρτισμένου οδοντίατρου.

– Ποια είναι η διαδικασία της λεύκανσης:

Αρχικά, φωτογραφίζονται τα δόντια πριν από τη λεύκανση. Μετά, στο εξειδικευμένο χρωματολόγιο που υπάρχει στο οδοντιατρείο, μαζί με τον ασθενή βρίσκουμε σε τι χρωματικό τόνο είναι τα δόντια του. Ακολουθεί η αφαίρεση της οδοντικής πλάκας των δοντιών αλλά και η  απομόνωση των ούλων και των μαλακών ιστών της στοματικής κοιλότητας. Έπειτα, ξεκινώ την προσθήκη του λευκαντικού gel στα δόντια που εμφανίζονται όταν χαμογελάει ο ασθενής. Τοποθετείται το λευκαντικό gel για 3 δεκάλεπτα και υπολογίζω η κάθε θεραπεία να διαρκέσει γύρω στα 60 λεπτά.

– Τι πρέπει να προσέχει ο ασθενής για να διατηρήσει το λευκό χαμόγελο:

Για 24 έως και 72 ώρες, ο ασθενής πρέπει να έχει μια ‘λευκή διατροφή’ χωρίς την χρήση προϊόντων όπως καπνός, καφές, τσάι, κόκκινο κρασί και άλλα σκούρα χρωματισμένα τρόφιμα και ποτά. Επίσης, να μην κάνει χρήση χρωματισμένων οδοντόκρεμων και στοματικών διαλυμάτων.

Το πόσο λευκά θα γίνουν τα δόντια κάθε ασθενή εξαρτάται από τη λάμπα λεύκανσης και τα gel που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε οδοντίατρος. Εγώ στο οδοντιατρείο μου χρησιμοποιώ την κορυφαία λάμπα λεύκανσης των τελευταίων 8 χρόνων, σύμφωνα με το DENTAL ADVISOR και επίσης τα κορυφαία λευκαντικά gel για το λόγο ότι εκπτώσεις στην ποιότητα δεν έχουν χώρο στο επάγγελμα μου.

Η διάρκεια της λεύκανσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, αφενός από τις συνήθειες του κάθε ασθενή και αφετέρου από το αν είναι τυπικός στα οδοντιατρικά check-ups κάθε 6μηνες. Στο ιατρείο μου, σε κάθε check-up φροντίζω να έχω και μια ανανέωση της λεύκανσης με κάποιες δίκες μου τεχνικές. Αλλά γενικά η λεύκανση διαρκεί 2-4 χρόνια.

0 comments on “Λεύκανση: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις από τον Δρ. Ανδρέα Θρασυβούλου! (ΦΩΤΟ)

Comments are closed.